лечение на

естетична медицина

КАВИТАЦИЯ

КАКВО Е КАВИТАЦИЯ:


Кавитацията е процес, който се предизвиква чрез ултразвук в течностите на тъканите. Методът използва контролирани нискочестотни вълни, генериращи микромехурчета. Тези мехурчета се спукват поради промените в налягането на мастните клетки в третираните зони и се разрушават. Тези мастни клетки се превръщат в течна субстанция, която се извежда от организма чрез лимфната и отделителната системи. Ултразвуковите вълни въздействат през кожата и водят до намаляване обема на мастните тъкани. Ефектът на кавитацията прави мастните образувания по-меки, отделя ги от другите тъкани и дава възможност образувалата се течност лесно да се изхвърли от организма.

 

Намаляването на теглото посредством кавитация е ефективен метод за премахване на мастните депа без хирургическа намеса.
Ефектът се постига чрез синхронизирана работа на нискочестотни ултразвукови вълни, гарантирайки по такъв начин съхранение целостта на другите тъкани. С други думи, контролът върху работата на нискочестотните ултразвукови вълни, осъществяван от микропроцесор, позволява тяхното действие да се насочва само върху мастните тъкани. Ултразвуковите вълни се предават на мастните тъкани чрез ултразвуков масаж, осъществяван с въртеливи движения на накрайника.

Благодарение на кавитацията Вие можете да промените формата на Вашето тяло, да намалите обема на целулита, на мастните образувания и натрупвания без да причинявате вреда на целостта на тъканите, което дава възможност да се проведе една напълно безопасна процедура. Възможно е да се редуцират до 2 см от обема на тялото за една процедура. Максималният курс от процедури е между 8 и 12, в зависимост от количеството мастни натрупвания. Честотата на извършване на процедурите е веднъж на 7 дни. Не могат да се третират повече от две зони наведнъж. Продължителността на третиране на една зона с кавитация е около 30 мин.

 

 

ПОКАЗАНИЯ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ:


- лечение на целулит
- намаляване обема на мастната тъкан и оформяне контура на тялото
- корекции на дефекти след оперативна липосукция
За постигане на оптимални резултати е препоръчително процедурата кавитация да се комбинира с радиочестотен лифтинг (RF) на тяло.

 

 

КОГА НЕ БИВА ДА ПРИЛАГАМЕ КАВИТАЦИЯ ?


- Ако пациента страда от някаква форма на чернодробно заболяване.
- Ако пациента страда от тежка хипертония, хиперлипидермия, диабет, проблеми на
кръвообращението и кръвоносните съдове, както и на лимфните възли.
- Противопоказно е при зони с разширени вени.
- Противопоказно при бременни или кърмещи жени.
- При наличие на медицински метални протези или пейсмейкър в тялото на пациента.
- Противопоказно при алергии на кожата, изгаряния на нейната повърхност, при наличието
на отворени или незараснали пресни рани.
- Не се прилага на лицето, шията, глезените, лимфните възли и ставите.
- Не се препоръчва по време на месечен цикъл.
- Не се препоръчва по време на настинка или грип.

 

 

КАКВО Е РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ ?


Радиочестота (RF) e технология, използвана в естетичната индустрия заради своята способност да се прилага избирателно в дълбоката дерма от повърхността на кожата, така че да може да се бори с целулита, да стимулира производството на колаген и еластин и да постига лифтинг ефект върху кожата. RF генерира електрическо поле, което се променя от положително до отрицателно. Този процес води до ротационно движение на молекулите и генерира топлина.
Уредът използва радиочестота, която може да предизвика силен резонанс на водните молекули и от въртенето да предизвика топлина. Това предизвиква покачване на температурата, тъй като организмът изпраща кръвта към третирания участък. Притока на кръв носи повече кислород. По този начин се загряват колагеновите фибропласти между мастните клетки. Целта е постепенно постигане на дълбоко преструктуриране на колагена, включително създаване на нови колагенови влакна, които подобряват състоянието на кожата.

 

Този процес е бавен, и зависи от състоянието, в което е лицето. В действителност, се наблюдават значителни промени в редуцирането на бръчките и подобряване на еластичността след шестата седмица прилагане на радиочестотен лифтинг.

 

Усещането е затопляне в третираната област, а при хора с много изразен целулит може да се усети много лека болка. Продължителността на лечението варира в зависимост от третираната област - средно, около 30 мин. Броят на необходимите сесии е променлив и зависи от състоянието на всеки пациент, но се счита, че е необходимо между 8 и 12 терапии за тяло.
Препоръчва се само да се избягва излагането на слънце и солариум в следващите 48 часа. Приемането на течности около 2 литра на ден ще увеличи и ускори ефекта.

 

 

КАКЪВ Е ЕФЕКТЪТ ОТ РАДИОЧЕСТОТЕНИЯ ЛИФТИНГ ?


RF произвежда дълбоко затопляне, което се отразява на кожата и подкожната мастна тъкан. Това затопляне е отвътре навън и предизвиква:

 

- Лимфен дренаж, което ще доведе до намаляване на течности и токсини, които са
вградени в мастната тъкан на засегнатите области от целулит;

- Подобряване на метаболизма и еластичността и външния вид на кожата;

- Формирането на нов колаген, както в кожата, така и в подкожната тъкан, което позволява на цялата мрежа да реорганизира влакната и да придаде нова еластичност и гладкост;

- Миграция на фибробласти, което допълнително укрепва структурите на колагена и води до подмладяване на третирания участък.

 

 

КОГА НЕ БИВА ДА ПРИЛАГАМЕ РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ ?

- При зони с разширени вени;

- Ако страдате от тежка хипертония, хиперлипидермия, диабет, проблеми на кръвообращението и кръвоносните съдове, както и на лимфните възли;

- Противопоказно при бременни или кърмещи жени;

- При наличие на медицински метални протези или пейсмейкър в тялото на пациента;

- Противопоказно е при активни алергии на кожата, изгаряния по нейната повърхност, при наличието на отворени или незараснали пресни рани;

- Не се препоръчва по време на месечен цикъл;

- Не се препоръчва по време на настинка или грип.

 

 

МАСАЖ С ПЛЪЗГАЩИ ВЕНДУЗИ


По механичен начин се раздалечават кожа и подкожие, което автоматично освобождава тъканите от кръвен и лимфен застой. В третираната зона нахлува много свежа кръв, което насища тъканите с кислород и хранителни вещества.

 

 

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ


Служи за премахване на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на целулитни образувания. Методът има подчертан козметичен ефект. Извършва се с помощта на специални техники и етерични масла.