лечение на

физиотерапия

Физиотерапията и рехабилитацията са лечебни процедури с изключителен ефект в медицинския процес. При редица заболявания, неподдаващи се на стандартни медицински интервенции, с физиотерапия се постига пълно излекуване - само чрез нагревки или чрез други физиотерапевтични процедури.

 

Физиотерапията може да включва масажи, оздравителни упражнения, електротерапия, хидротерапия и други процедури, като лазер, инфрачервена светлина, медицински кварц, парафинови апликации и др.

 

Физиотерапията е неразделна част от медицинския процес. Тя възстановява физическите възможности и помага за оптималното функциониране на организма. Препоръчва се за хора с дегенеративни заболявания, физически увреждания, травми, възпаления, страдащи от артрит, неврологични заболявания и за спортисти, водещи много активен начин на живот.

 

Физиотерапевтичните техники могат да подобрят способността на човек да използва части от тялото си, засегнати от здравословно състояние или нараняване, да излекува възпалителни и инфекциозни процеси, включително и да регенерират някои засегнати тъкани и клетки.